Uld

Uld er ikke bare uld. Uld findes i et væld af typer og kvaliteter. Uld har en række egenskaber, der gør det velegnet til brug under skiftende vejrforhold og højt aktivitetsniveau. Det er fordi det naturlige materiale ånder godt, transportere sved væk fra kroppen og hjælper med at regulere temperaturen – også selv om det bliver fugtigt. Desuden er uld flammehæmmende, kommer ikke til at lugte og er naturligt bakteriehæmmende.
Nøglen til uldens imponerende egenskaber skal findes i uldfibrenes struktur. Uldfibrenes yderside har en skællignende struktur med en voksagtig hinde der er vandafvisende, men som vanddamp kan trænge igennem. Det er blandt andet denne overfladestruktur der gør, at uld kan absorbere fugt og stadig føles tørt på ydersiden. Uldfibrenes indvendige struktur består af en kompleks blanding af celler og membraner med forskellige egenskaber. En af de egenskaber er, at sulfurprotein i uldfibrenes kerne absorberer vand, der derved bindes inde i selve fibrene. Det giver uld den imponerende evne til at absorbere fugt, samtidig med at føles tørt.

Alle vores produkter er lavet på 100 procent økologisk lama og alpaka uld. Der er ingen kemi i processen, og al farve udføres med plantefarve, baseret på gamle tradition der er gået i arv. Både alpakaen og lamaen er sydamerikanske kameler, dog er der en række forskelle mellem dem.

Se vores produkter i alpaka her

Lama

Lamaer er også fra kamelide familien. Lamaer foretrækker kolde og tørre bjergrige regioner i Sydamerika. Deres gennemsnitlige vægt varriere fra 130 til 200 kg, og kan leve op til 30 år. De har et tykt lag pels til isolering mod kulde. Deres øre har en unik bananform og opstilles opad. Lamaer er sociale dyr og bør holdes sammen med andre lamaer. De holdes primært for deres pels, kød og arbejdskraft.
Lamauldens fibre er et eksklusivt naturprodukt. Fibrene er lette og stærke, desuden er de lanolinfri og vil derfor ikke give allergiske reaktioner hos folk. Fibrenes hule opbygning giver en usædvanlig god isoleringsevne, hvilket gør lamauld betydeligt varmere end almindelig fåreuld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *